Infrarood therapie behandeling

 

Een behandeling met infrarood lamp is voor diverse klachten doeltreffend en heilzaam.

Zoals: Artritis, artrose, reuma, fibromyalgie, huidproblemen zoals, eczeem en acne, spier en gewrichtspijnen, botbreuken en kneuzingen, genezing van wonden, astma  & bronchitis, spijsvertering- en stoelgang problemen, stress, burn-out en depressie, zwakke immuniteit, chronische hoofdpijn en migraine, menstruatiepijn , PMS, verhoogd vruchtbaarheid en verhoogt de aanmaak van testosteron, verbetert de werking van verschillende hormoonklieren, stimuleert aanmaak van melatomine, keel-, neus- en oorproblemen, hart en vaatziekten.

 

De warmte tijdens de behandeling activeert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Het verhoogt tevens de hartprestatie, vertraagt het verouderingsproces van de huid en is goed voor de doorbloeding van het lichaam. Daarnaast werkt warmtetherapie reinigend en versterkt het, het immuunsysteem. Het ontdoet het lichaam van gifstoffen,  het stimuleert de doorbloeding, verhoogt het welzijn, ontspant en stimuleert een goede nachtrust.  

De behandeling met de infrarood lamp zelf duurt ongeveer 20 minuten en kan evt gecombineerd worden met een massage.

Ik gebruik een dubbele lamp waardoor er op een groter oppervlak gewerkt kan worden. Zoals: bv: nek, schouders, rug. Mocht er op meerdere plaatsen gewerkt moeten worden, dan moet u rekenen per sessie 20 minuten. 

 

De temperatuur is gemiddeld rond 35-60 graden. 

Infrarood therapie is niet gevaarlijk, er is minimaal/geen kans op verbranding van de huid , omdat de afstand voldoende is (40-60 cm), de temperatuur regelbaar is en u niet onbemand ligt tijdens de behandeling, Infrarood therapie is geschikt voor zowel jong als oud. 

De warmte stralen dringen diep door in de huid, waardoor het weefsel wordt verwarmd, het de bloedvaten verwijd en hierdoor de bloedcirculatie toeneemt, net zoals de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van benodigde stoffen. 

 

Contraindicatie:

- Bij erge ontstekingen of besmettelijke wonden/infecties

- Als u metalen pinnen of bouten, kunstgewrichten of andere chirurgische implantaten heeft. Deze reflecteren de infraroodstralen namelijk en kunnen dus niet mee verwarmd worden. 

- Indien u lijdt aan een aandoening die verband houdt met demyelinisatie van de zenuwen, zoals carpaletunnelsyndroom, multiple sclerose en ulnaris neuropathie

- Patiënten die aan hemofilie lijden en mensen die vatbaar zijn voor bloedingen moeten het gebruik van infrarood of elke soort verwarming die vasodilatatie zou kunnen opwekken, vermijden, omdat het de neiging om te bloeden versterkt.

- Raadpleeg eerst uw huisarts als u aan ernstige ziekten, zoals hartkwalen, acute ontstekingen, trombose, bloedstollingsziekten, bijniersuppressie, systemische lupus erythematosus of kwaadaardige ziekten lijdt

- Indien u ongevoelig bent voor infrarode straling en warmte als gevolg van een ziekte (bijv. ernstige diabetes) of het gebruik van pijnstillers

- Het verwarmen van de onderrug bij vrouwen tijdens de menstruatieperiode kan hun menstruatievloed tijdelijk verhogen. 

- Als je zwanger bent of als je vermoedt dat je zwanger bent, niet in de omgeving van de buik (i.v.m. oververhitting)

- Indien u ongevoelig bent voor infrarode straling en warmte als gevolg van een ziekte (bijv. ernstige diabetes) of het gebruik van pijnstillers; raadpleeg eerst uw arts.

- Bij warm of gezwollen gewrichten. 

- Als u overgevoelig bent voor infraroodlicht of als u oedeem hebt

 

Uitleg m.b.t. de infrarood lampen:

 

Wat is het verschil tussen infraroodlicht en rood licht?
Rood licht is zichtbaar licht en heeft een golflengte van ongeveer 600 tot 750 nm, infraroodlicht is onzichtbaar maar wel voelbaar (warmte) en heeft een golflengte van 780nm tot 1mm.De infrarood lampen beschikken over een compleet spectrum, zowel infrarood als rood licht.

 

  • Rood licht 600 tot 750nm: Rood licht valt binnen het zichtbare licht raakt alleen de oppervlakte van je huid. Uit onderzoek blijkt dat het de cellulaire processen, huidweefsel en collageen aanmaak stimuleert.

  • IR-A (NIR) 780 tot 1400nm: Infrarood-A licht is onzichtbaar voor het menselijk oog maar wel waarneembaar in de vorm van warmte. IR-A licht dringt tot wel 7 mm door in je huid. Het verwarmt het weefsel en verhoogt de bloeddorstroming. Spier en gewrichtspijn neemt af, vet wordt omgezet en hormoonklieren werken beter.

  • IR-B (MIR) & IR-C (LIR) 1400nm tot 1mm: Infrarood B en C licht heeft een langere golflengte dan IR-A en ligt nog verder van het kleurenspectrum. De straling is minder krachtig en dringt daardoor niet verder dan 1 mm in je huid. De bloedcirculatie neemt toe, poriën gaan open en je huid gaat transpireren.

 

Heeft rood licht therapie bijwerkingen?
Nee, uit onderzoek blijkt dat rood licht therapie vrijwel geen risico met zich meebrengt. 

 

Is infraroodlicht kankerverwekkend?
Infraroodlicht is niet kankerverwekkend. Zonlicht bestaat voor 50% uit infraroodlicht. UV licht is daarentegen wel kankerverwekkend

 

Hoe vaak mag ik een behandeling met infrarood?
Er staat geen tijd of tussenliggende periode tussen de behandeling per keer .Per sessie word een vlak behandeld of meerdere gebieden. .