Integratieve Ontspanningsmassage
 

Intergatieve ontspanningsmassage bestaand uit een 3-tal technieken, die per techniek als een behandeling ingezet kan worden.

 

Integratieve massage is een mix van 3 technieken, namelijk: 

 

Intuitieve massage: een rustige massage bestaande uit verschillende massagetechnieken zoals: strijkingen (effleurage), kneden(pétrissage), ritmische slagen (tapotage), maar ook eventueel losmaken van het bindweefsel (fricties). Dit alles in een ontspannende sfeer, warme olie, verwarmd bed, geuraroma en een achtergrondmuziekje. 

 

Dynamische massage: ook wel pulsing genoemd. Is een techniek waarbij de dieper liggende spieren in beweging worden gebracht d.m.v. rekken, strekken, wiegen en pulsende bewegingen. Deze vorm van massage zorgt voor het losmaken van spieren die al langere tijd geblokkeerd zijn. Je wordt daarnaast als het ware uit je comfortzone getrokken, wat zeer ontspannen kan werken. (als aparte behandeling is het niet perse noodzakelijk uit te kleden en kan zonder massage worden gegeven)

 

Polariteitenmassage: bij deze techniek wordt de energie in het lichaam verdeeld en weer in balans gebracht. Een fijne en rustige techniek die veel ontspanning en verlichting geeft. Polariteiten zijn te vergelijken met min en plus punten die aan energie in het lichaam aanwezig is. Hier wordt op afgestemd en in balans gebracht. Dit is goed voor een goede doorstroming van het lichaam. Je zult je na afloop energieker voelen en weer lekker in je vel.  Zo kan een polariteit aanleggen op het lichaam ook fijn werken aan het eind van een massage, zodat alle energieën weer in balans worden gebracht en je weer terug keer in het hier en nu.  (als aparte behandeling is het niet perse noodzakelijk uit te kleden en kan zonder massage worden gegeven)

 

Het hele scala van bovenstaande massagetechnieken tezamen word geïntegreerd tot een "cocktail",  ofwel de integratieve ontspanningsmassage.

Alle vormen kunnen afzonderlijk toegepast worden. Je krijgt dan een intuïtieve, dynamische of polariteiten behandeling. Daarnaast geldt voor iedere massage, afstemming op een ieders individuele wensen en behoeftes.