Hotstone
 

Een hotstone massage is een massage waarbij gewerkt wordt met warme stenen en olie. De stenen worden op bepaalde delen van het lichaam gelegd. O.a. de chakrapunten, maar ook onder de nek, schouders, voeten , tussen de tenen en handen. Daarbij wordt met warme stenen en olie licht gemasseerd. Dit alles geeft een heerlijke warme ontspanning.

 

De stenen waarmee ik werk zijn natuurstenen en zijn glad en hebben ongeveer een temperatuur tussen de 40 en 50 graden. Deze massage is vooral uitermate geschikt bij spierpijn b.v. in de nek, onderrug, maar ook uitermate geschikt voor een diepe ontspanning. 

Na afloop zal ervaren worden dat men zich werkelijk geestelijk diep heeft kunnen ontspannen en dat alle spieren weer lekker aanvoelen.

 

Het is belangrijk om na iedere massage, maar zeker een hotstonemassage veel water te drinken. (Zie ook aanvullende informatie bij het tabblad ontspanningsmassage over de voordelen van water drinken). 

Probeer te zorgen dat je na een hotstonebehandeling rust in kan lassen, dit is voor iedere behandeling aanbevolen.

 

Er kan gekozen worden uit 2 opties

- Volledige hotstonemassage met toepassing van alle stenen over het gehele lichaam. Je gaat dan op de stenen liggen en ik masseer daarbij het lichaam met de stenen en plaats ook stenen op andere delen van het lichaam.

- Minder uitgebreide behandeling waarin ik ook gebruik maak van de stenen maar dan worden de stenen meer ingezet op gebieden waar dit nodig is en ligt men niet op de stenen. Deze behandeling is meer geschikt voor degene die er vaker gebruik van willen maken i.v.m. bepaalde klachten, b.v. reuma, niet kunnen ontspannen in het lichaam.