Zwangerschapsmassage

 

Bestaande uit zij-ligging massage en lymfemassage voorkant met olie. Een uitermate geschikte massage voor vrouwen die zwanger zijn. Maar tevens is deze massage ook zeer geschikt en heerlijk als men niet zwanger is. Omdat een zijligging heerlijk aanvoelt en daarnaast als je minder makkelijk op je buik kan liggen dan is dit ook een uiterst geschikte massage. 
 

De voordelen van een zwangerschapsmassage:

Tijdens de zwangerschap kun je last hebben van allerlei kwaaltjes, zoals: vermoeidheid, minder goed kunnen slapen, last van je rug, je nek of je bekken, onrustig benen, spataderen, het vasthouden van vocht, veranderende hormonen en angst voor de bevalling; het zorgt allemaal voor stress in je lichaam. Door een massage ervaar je, je zwangerschap bewuster, je voelt de signalen die je lichaam afgeven beter en je voelt je rustiger. Daardoor kun je, je makkelijker ontspannen, ook tijdens de bevalling.

De massage zorgt voor een betere bloeddoorstroming, dat tevens een goede werking heeft op het verstevigen van de spieren en weefsels en geeft verlichting bij onrustige benen en spataderen. Daarnaast wordt het lymfestelsel gestimuleerd, dat er voor zorgt dat zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd kunnen worden, van en naar het kindje. 

 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage ondergaan, beter slapen en minder last hebben van rugpijn. Ook treden er minder complicaties op tijdens je zwangerschap en bevalling. 

Een massage vermindert stress en werkt kalmerend en ontspannend. Het versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes. 

Een Zwangerschapsmassage is daarom altijd een reden te ondergaan, ook als geen je klachten hebt.

Zo geniet je optimaal van een ontspannen zwangerschap!

 

Vanaf ongeveer 12-14 weken kun je een zwangerschapsmassage ondergaan.