Oorkaarstherapie

 

Waar zijn oorkaarsen goed voor en wanneer wordt het aanbevolen?

In het geval als je geen echte gezondheidsproblemen hebt, kan deze therapie worden gebruikt om te ontspannen en helpt ook om een teveel aan oorsmeer te verwijderen. De zachte warmte en dampen uit de oorkaars zorgen ervoor dat het oorsmeer zacht wordt en uitzet, zodat het binnen enkele dagen vanzelf het oor uit komt. De warmte van de kaars ondersteunt de normale doorbloeding van het oor en de afvoer van afvalstoffen. Bovendien is het gebruik van oorkaarsen weldadig bij een overmatig drukgevoel in het hoofd.

 

Gebruik van oorkaarsentherapie helpt o.a. bij:

- Chronische oorproblemen (verhard oorsmeer, oorpijn, bijholteklachten).

- Vermindering van druk in het oor en de bijholten (sinusholten).
- Verbetering van het gehoor,
- Gemakkelijker verwijderen van overtollig oorsmeer op een natuurlijke manier.
- Verbetering van evenwichtsproblemen.
- Hulp bij het verminderen van tinnitus (oorsuizen).
- Verzachting van jeuk.
- Snellere genezing van oorinfectie en oorontsteking.
- Verzacht hoofdpijn die in verband staat met het oor.

- Ademhalingsproblemen (luchtwegen)
- Bij verkoudheid, slijmvliesontsteking, hoofdpijn, zere keel.
- Bij hooikoorts, allergie.

- Stress, totale welzijn.
- Voor iedereen die buiten werkt of in stoffige ruimtes, regelmatig vliegt of aan watersport doet

 

Hoe worden oorkaarsen gemaakt?

De oorkaarsen die ik gebruik ( Naturhelix Organic Ear Candles) worden gemaakt van biologische bijenwas en biologische, ongebleekte katoen, geleverd door gecontroleerde leveranciers. De oorkaars is hol en heeft geen pit zoals een gewone kaars. De kaars is gedrenkt in een mengsel van bijenwas en aardwas (ozokeriet) Eventueel als extra effect kan dit worden versterkt met essentiële olië. De kaarsen hebben een natuurlijke kleur en een lichte honinggeur van hoogkwalitatieve biologische ingrediënten. De biologische kaarsen worden met de hand gemaakt zonder toevoegingen of kleurstoffen, in een speciale, aparte ruimte.

 

De behandeling duurt 60 minuten. Beiden oren worden behandeld omdat beiden oren samen één orgaan vormen en de delen van de gehoorgang aan weerszijden nauw samenwerken. De brandtijd per oor is ongeveer 12 minuten en de behandeling bestaat verder uit een gezichtsmassage aangevuld met een healing. Afhankelijk van de klacht kan deze behandeling meerdere malen toegepast worden. Eventueel kan dit onder begeleiding van een gezinslid thuis voortgezet worden.

 

Ook bij zwangerschap toe te passen: de therapie heeft  geen enkel negatief effect op het ongeboren kind of de moeder. Tenzij de aanstaande moeder op de een of andere manier afwijzend staat tegenover de behandeling dan is het beter om geen oorkaarstherapie toe te passen.  Kinderen vanaf 3 jaar en ouder: Kinderen hebben vaak oorpijn of andere oorklachten. In geval van ernstige oorproblemen is het raadzaam eerst de huisarts te raadplegen. Daarnaast is het alleen toe te passen bij kinderen als zij ongeveer een kwartier lang stil kunnen liggen (het is dan eventueel aan te raden een lievelingsboek van het kind mee te nemen, zodat de moeder of vader tijdens de behandeling een verhaaltje kan vertellen) en ook van belang is dat de kinderen zelf worden ingelicht dat ze goed begrijpen dat zij zelf nooit de kaars mogen vastpakken tijdens de behandeling.  Wanneer is er negatief advies voor gebruik van oorkaarsen?
- Bij kinderen jonger dan 3 jaar.
- In geval van allergie voor een van de ingrediënten.
- Als er sprake is van tumoren of cysten in het oor.
- Bij infectie of ontsteking van de oorschelp.
- Na een ooroperatie.