Hypnotherapie of regressietherapie

 

Hypnotherapie:  is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Denk aan boosheid, angsten, slecht slapen, verslavingen zoals roken, maar ook gezondheidsklachten, zoals: afvallen, obstipatie problemen, hoofdpijn e.t.c. Bij hypnose wordt er op het onderbewuste gewerkt d.m.v. het in trance brengen van het lichaam en de geest. Het gebruik van trance vormt de spil van deze therapie. Hypnose geeft je namelijk toegang tot dieper liggende lagen in het onderbewuste.

Hypnose is niet eng. Je houdt altijd de controle over jezelf, in tegenstelling tot de hypnose die gebruikt wordt voor amusement in het theater. Hypnose brengt je in een staat van opperste ontspanning. Daardoor kun je op een andere manier naar jezelf kijken en luisteren, kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen en krijg je nieuwe inzichten.

Hypnotherapie kan eventueel met een vooraf massagebehandeling gecombineerd worden. Zodat je nog ontspannender de hypnotherapie in kan gaan. Het kan nodig zijn om meerdere sessies te volgen om problemen op te lossen.

Hypnotherapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Kijk voor meer informatie bij vergoedingen.

Klik hier om de tekst te bewerken
 
Regressietherapie:   is in principe de zelfde behandelmethode, alleen wordt er bij deze behandeling terug gegaan naar waar het probleem zich heeft doen ontstaan. Dit terug gaan naar het verleden kan zelfs verder gaan dan het leven waarin je nu leeft. Men noemt dit ook wel "voorgaande levens".
Of je hier in geloof of niet staat los van de behandeling. Waar het om gaat is dat het resultaat van de behandeling behaald wordt. En dat kan soms "met dieper graven" een gunstiger resultaat opleveren. Je kunt zelf bepalen voor welke therapievorm je kiest, maar vooraf zal ik mijn visie daarover bespreken met je. Om daarna een plan met je af te stemmen.
 
  Op het tabblad prijslijst staan de prijzen voor de consulten.