Voetreflex

Een voetreflex massage, waarin de voeten gemasseerd word met olie en een hulpstuk voor extra meer kracht toe te passen op alle punten (reflexzones) in de voeten. Alle organen in ons lichaam zijn verbonden aan elkaar. D.m.v. het zenuwstelsel via de voeten die in verbinding staat met de rest van het lichaam, wordt er een beter bloeddoorstroming, lymfeafvoer en ontspanning geactiveerd. Tijdens de voetreflex kunt u via een kaart overzichtelijk meekijken welke punten minder fijn aanvoelen (de zwakkere plekken) en geef ik u hierover indien gewenst uitleg. Een voetreflex is medisch gericht en zal voor een goede uitwerking op het lichaam en geest meerdere behandelingen vragen. Door zelf ook aan te geven waar het in de voeten gevoeliger is en door mondeling overleg hierover, kunnen de behandelingen een betere en gunstiger resultaat opleveren.  Een voetreflex is ontspannend en maakt je meer bewuster van je eigen lichaam. Tijdens de voetreflex is het namelijk mogelijk dat de reflexzones die behandeld worden ook terug te voelen zijn (terwijl de behandeling bezig is) in het lichaam (desbetreffend orgaan). 

Soms kan het zijn dat na de behandeling of zelfs tijdens de behandeling, bepaalde klachten verergeren, of dat er bijkomende klachten zich openbaren. Dit is slechts van korte duur en zal vaak binnen 24 uur ook weer afnemen en daarna zult u zich als herboren voelen. Mocht een bepaalde klacht toch aanhouden of zelf nog meer verergeren,  dan is het verstandig contact op te nemen met mij en/of de huisarts.  Een voetreflex brengt namelijk organen op gang en blokkades worden opgeheven. Daarom is dit voelbaar na en tijdens de behandeling. 

Een voetreflex is niet pijnlijk en is  afgestemd op individuele voorkeuren.  Vooraf krijgt u een voetbad om alvast wat te ontspannen. De behandeling kan eventueel aangevuld worden met een rug, schouder, nek massage.